fbpx

Újpesti család jut igazi otthonhoz

2018. január 25.

A Habitat for Humanity Magyarország a Penny Markettel és az Újpesti Önkormányzattal együttműködésben újít fel egy szociális, önkormányzati bérlakást egy gyermekeit egyedül nevelő, fiatal anyukának. A támogatás mellett a Penny munkatársai két kezük munkájával teszik otthonossá a kis család otthonát. 

A Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjában olyan lakhatásukat vesztett családokat segít, akik akár több éve is családok átmeneti otthonában élnek. A Habitat önkormányzatok és céges támogatók segítségével nem lakható állapotú szociális bérlakásokat újít fel számukra, így tesszük lehetővé, hogy hosszú távon is fenntartható, biztos otthonhoz jussanak. Ebben a programban vesz részt idén a Penny Market és az Újpesti Önkormányzat, illetve egy beköltöző család is, akik az S.O.S Krízis Átmeneti Otthonából költöznek.

A beköltöző család egy fiatal anyuka és két gyermeke költözik, akik egy éve vesztették el a lakhatásukat. Az édesanya, Adrienn párjával és nem sokkal korábban született kislányával, Viviennel  albérletben élt Újpesten. Itt született meg második gyermekük, Dominik is. Az édesapa munkahelyének elvesztése azonban oda vezetett, hogy a család nem tudta tovább fizetni az albérletet, menniük kellett.

A négyfős család ezután Adrienn rokonainál húzta meg magát, azonban a generációk közti különbségek miatt itt sem maradhattak sokáig. Ezután nyertek felvételt mind a négyen a S.O.S Krízis Családok Átmeneti Otthonába.

Adrienn tavaly vált el férjétől, akinek függő betegsége fontos szerepet játszott a család otthonának elvesztésében.

A fiatal anyuka most egyedül neveli Vivient és Dominikot, mellette már három éve folyamatosan dolgozik, hogy fenn tudja tartani magukat. 

Az Penny Markettel való együttműködés keretében a támogatás mellett a Penny Market munkatársai két kezük munkájával is segítettek. Az újpesti önkéntes nap keretében az áruházlánctól jött önkéntesek a család új otthonának felújításában is segédkeztek.

A lelkes munkatársak a lakásba költöző anyuka segítségével bontottak, gletteltek, festettek és gipszkartonfalat építettek. A Penny támogatásának köszönhetően a család a karácsonyt már az új otthonban töltheti.

Kapcsolódó cikkek