fbpx

Hárommillió ember jutott megfelelő lakhatáshoz 2016-ban

habitat.jpg 

A tavalyi pénzügyi év során több, mint hárommillió embert juttatott megfelelő, megfizethető lakhatáshoz a Habitat for Humanity International, derül ki a tavalyi éves jelentéséből. Ez a szám egyébként majdnem a duplája az egy évvel azelőttinek, 2015-ben ugyanis „csak” 1.8 millió volt. A szervezetet egyébként 1976-ban alapították az Egyesül Államokban,  41 éves fennállása óta pedig több, mint 9.8 millió embernek van méltó otthona progamjainak köszönhetően.

“ Rengeteg család él rossz körülmények között és álmodik arról, hogy egy nap lesz egy megfelelő hely, amit otthonnak nevezhet.” – mondta el Jonathan Reckford, a Habitat for Humanity Internetional ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: “ A támogatóink, pártolóink és önkénteseink segítségével tovább dolgozunk emberek és közösségek életének megváltoztatásán a lakhatásukon keresztül. Közös erőfeszítéseink pedig megalapozzák azt a sikert, hogy a jobb életkörülmények magasabb minőségű oktatáshoz és elhelyezkedési lehetőségekhez juttatja ügyfeleinket.”

A Habitat for Humanity számokban

A világszerte 70 országban jelen levő szervezet régiókba rendeződve dolgozik a világszintű lakhatási problémák megoldásán. Kulturálisan különböző helyeken a megoldási javaslatatok is eltérnek, van, ahol természeti katasztrófa sújtotta otthonokat épít újjá, van, ahol pedig energiahatékonysági megoldásokat nyújt rossz minőségű társasházaknak, lakóházaknak.
A nemzetközi Habitat éves jelentésében összeszedte, hány ember jutott megfelelő lakhatási körülményekhez a szervezet munkájának köszönhetően 2016-ban:

 
Egyesült Államok és Kanada                                           29,840 fő

Latin-Amerika és Karib-térség                                         1,424,315 fő

Európa, Közel-Kelet és Afrika                                          626,150 fő

Ázsia és a Csendes-óceáni térség                                   951,630 fő

Összesen                                                                            3,031,935 fő

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Habitat célja nemzetközi szinten, vagyis méltó lakhatás biztosítása a rászorulóknak csak a nagylelekű támogatók és az évente több, mint 1.8 millió ügyeskezű önkéntessel válhat valóra, akik minden évben idejüket és tehetségüket fektetik a szervezet munkájába.

habitat-humanity-600.jpg

Köszönjük mindenkinek a segítséget!

Kapcsolódó cikkek