Támogasd a Berda Lakhatási Alapot te is!

Minden segítség számít!


Támogasd a Berda Lakhatási Alapot te is!

Minden segítség számít!

Erika egyedül neveli gyermekeit, a 2 éves Dominikot és a 6 éves Szófiát, segítségként mindössze 20 éves nagylányára, Viktóriára számíthat, aki még tanul. A család Újpesten él, egy rossz állapotú, 45 négyzetméteres önkormányzati szociális bérlakásban, ami penészes, és időnként be is ázik.

Erika jelenleg nem dolgozik.Éppen a járvány kezdete előtt vágott volna bele az álláskeresésbe, így került kapcsolatba a Habitat szociális munkásaival, akik az újpesti városrehabilitációs programban dolgoznak. Bár a közvetlen járványveszély most csökkenni látszik, a család helyzete mégis sokkal bizonytalanabbá vált. Nem lehet tudni, Erikának, – aki egyébként is hátrányból indul a munkaerőpiacon mindössze 8 osztályos iskolai végzettsége miatt– a most kialakult helyzetben van-e esélye munkát találni. Enélkül pedig elég kétségbeejtő a helyzetük.

Erikáék története sajnos csak egy a sok közül.

Az itt lakók között sok az egyedülálló édesanya, akik most nem tudnak lépni, otthon vannak az iskolából hazaküldött gyerekekkel. Szintén sokan élnek itt olyanok, akik az elsők között veszítették el az állásukat, amikor elkezdődött a járvány. Ezek a családok közvetlen támogatásra szorulnak!

A Habitat for Humanity Magyarország ezért létrehozott a Berda Lakhatási Alapot, amelyből az Újpesten, a VEKOP városrehabilitációs program akcióterületén élőket támogathatjuk. Támogasd a Berda Lakhatási Alapot te is! Minden segítség számít!

Gyakran feltett kérdések

Hol tudhatok meg további részleteket a Habitat for Humanity munkájáról?

A Habitat for Humanity munkájáról honlapunkon, a Facebook-oldalunkon, valamint rendszeres hírleveleinkből tudhatsz meg többet. 

Elakadtam a fizetési folyamatban, kitől kérhetek segítséget?

Ha elakadtál, küldj egy emailt a [email protected] címre. A levélben add meg az elérhetőségeidet és a probléma rövid leírását. Munkatársunk hamarosan visszajelez, és segít a támogatási folyamatban. 

Milyen egyéb módokon támogathatom még a Habitat munkáját?

Támogathatod munkánkat önkéntességgel is. Önkéntes adatbázisunkba ide kattintva tudsz regisztrálni.

Szervezetünk örömmel fogadja a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásait is, erről bővebb információt ide kattintva találsz.

Adószámunk: 18672772-2-42

Mire költi a Habitat for Humanity Magyarország az adományokat?

A beérkezett adományok fedezhetik a terepi munkálatokat, a szükséges eszközök beszerzését, szakértői díjat, illetve működési költségeket. Pénzügyeinkről, gazdálkodási adatainkról ide kattintva találsz bővebb tájékoztatást.

Inkább átutalással szeretnék fizetni. Mi a szervezet számlaszáma?

A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány bankszámlaszáma: 16200106-11598936-00000000