fbpx

“Az otthon meleg-e?” – Április 9-ig lehet jelentkezni az idei Hon-Vágy fotópályázatunkra

Az energiaválság miatt a magyar háztartásokban a legkülönbözőbb módokon próbálnak meg takarékoskodni, hogy meg tudják oldani lakásuk fűtését. Ezért idén újra megrendezzük Hon-Vágy c. fotópályázatunkat, amellyel az otthonok megfelelő fűtésének fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A jelentkezőktől olyan fotókat, fotósorozatokat várunk, amelyekben megjelenik az otthon kellemes melege vagy annak hiánya, illetve a házi energiatakarékosság témája.

2017-ben indítottuk el Hon-Vágy című fotópályázatunkat az otthon sokszínűségének, valamint hiányának bemutatására. Az utóbbi években a Covid miatt elmaradt, azonban idén újra megrendezett fotópályázattal az otthonok megfelelő fűtésének fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

A téma jelentőségét az adja, hogy a szegénységben élő háztartásokban évről évre az egyik legnehezebb kérdés az otthon megfelelő fűtése. A jelenleg is zajló energiaválság különösen súlyossá tette a helyzetet: egyre több család számára okoz gondot a fűtés megfizethetősége, és a fatüzelésre való tömeges áttérés miatt sok helyen tűzifahiány is fellépett. A családok ezért a legkülönbözőbb módokon takarékoskodnak, a fűtőberendezések cseréjétől a lakás egyes részeinek lezárásáig.

2023. április 9-ig várjuk a fotókat, fotósorozatokat amatőr és profi fotósoktól egyaránt, amelyek a témához illeszkedve emberi történeteket, élethelyzeteket jelenítenek meg. A pályázat nyílt és díjmentes, a honlapunkon található pályázati adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. A szakmai zsűrit Sebestyén László fotográfus, Gerő Elektra grafikus, valamint a Habitat for Humanity Magyarország munkatársai alkotják.

A nyerteseket e-mailben értesítjük 2023. április 20-ig. Az első három helyezett nyereménye egy fotószaküzletbe szóló vásárlási utalvány. Emellett különdíjjal jutalmazzuk azt a fotót/fotósorozatot, amelyik a területen dolgozó kollégák szerint a legszebb, legérzékenyebb módon mutatja be az energiaszegénység témáját. A díjazott fotókból, valamint a további kiválasztott képekből 2023 májusában kiállítást rendezünk a tavasszal megnyíló közösségi terükben. További információ a kiállítással kapcsolatban a Facebook-oldalunkon érhető majd el.

A pályázat részletei, díjai és szabályzata a Hon-Vágy aloldalunkon olvasható, a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseket pedig az info(kukac)habitat.hu e-mail címre várjuk.

Várjuk a jelentkezéseteket!

[Borítókép: Csátich Renátó // © Habitat for Humanity Magyarország]
Kapcsolódó cikkek