fbpx

Rendhagyó adománygyűjtő kampányt indított a Habitat a Heti Betevővel partnerségben

2020. december 09.

Rendhagyó karácsonyi adománygyűjtő akciót hirdetett a Habitat for Humanity Magyarország. A lakhatási szegénység csökkentéséért dolgozó szervezet december 15-ig tartó kampányában vállalta, hogy minden beérkező 3.000 forint adomány után egy-egy, saját készítésű mézeskalács-csomaggal ajándékoz meg egy rászorulót a Heti Betevő Egyesület közreműködésével.

Karácsonykor azokra is gondolnunk kell, akiknek nem adatott meg, hogy egy meleg, biztonságos otthonban ünnepelhessenek. A Habitat for Humanity Magyarország egész évben azért dolgozik, hogy minél több ember átélhesse ezt az élményt, minél több ember jusson méltó otthonhoz. “Idén amellett, hogy 140 családnak segítettünk közvetlenül, érdekképviseleti javaslatainkkal pedig mintegy 10 ezer ember lakhatási helyzetét tettük biztonságosabbá, egy apró gesztussal is szeretnénk otthonosabbá varázsolni az ünnepet a rászorulók számára.” – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat ügyvezető igazgatója.

A Habitat ezért ebben az évben egy különleges adománygyűjtő kampányt indított. A szervezet vállalta, hogy minden november 25. és december 15. között beérkező 3.000 forint értékű adomány után munkatársaik és önkénteseik segítségével megsütnek, összekészítenek, és eljuttatnak egy-egy 5 db mézeskalácsból álló csomagot rászorulók számára.

Így az adományozók támogatása lényegében dupla segítséget jelent: nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy a Habitat továbbra is minél több családnak tegye lehetővé, hogy méltó, biztonságos otthonba költözhessen, hanem közvetlenül is szebbé tehetik valaki számára a karácsonyi ünnepeket.

A mézeskalács-csomagokat – amelyek nem csak szeretettel, de szigorú elővigyázatossági intézkedések betartásával készültek -, a Heti Betevő Egyesület közreműködésével a VIII. kerületi családsegítő által közvetített rászoruló többgyermekes családokhoz, valamint hajléktalanellátó intézményben élőkhöz juttatják el.

Az adománygyűjtő kampány december 15-ig tart, és eddig több mint 300 mézeskalácsra való összeg gyűlt össze, azaz több mint 60 csomag készülhet el. A cél azonban az, hogy legalább 100 rászoruló kaphasson a karácsonyi finomságokból.

A Habitat for Humanity Magyarországról:
A Habitat for Humanity a világ több mint 70 országában dolgozik azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A lakhatási szegénység különböző típusai Magyarországon mintegy 3 millió embert érintenek. Ekkora probléma megoldásához széleskörű összefogásra és hatékonyabb lakáspolitikára van szükség. A Habitat a rászorulókat közvetlenül támogató terepi mintaprogramjaival és szakpolitikai munkájával ezeknek az embereknek kíván segítséget nyújtani.

A Heti Betevőről:
A Heti Betevő Egyesület 2013 decembere óta tevékenykedő nonprofit egyesület, alapszabályában rögzítetten független politikai pártoktól és vallási felekezetektől, tevékenysége teljes mértékben önkéntesek munkáján alapszik. Tagjainak elsődleges célja minden vasárnap tápláló, minőségi “vasárnapi ebédet” biztosítani az arra rászoruló embereknek. Az ebédet a szervezetet támogató éttermek készítik el ingyenesen, vagy alapanyag áron. A kezdetben maroknyi emberből álló baráti társaság kezdeményezése ma egy országosan több helyszínen működő segítő közösséget hozott létre. A VII. kerület mellett a VIII. kerületben, Makón, Székesfehérváron és Pécsen is működik csoportjuk. Mottójuk: Sosincs késő beszállni!

Borítókép forrása: @Unsplash

Kapcsolódó cikkek