fbpx

4 szabad helyre lehet pályázni a Támasz őszi programjában

2020. szeptember 15.

2020.09.15. –Négy újabb háztartást tud a Habitat for Humanity Magyarország megsegíteni a Támasz programjában. A szabad helyekre pályázatot írunk ki.

A Támasz programba olyan háztartások pályázhatnak, akik saját tulajdonú vagy önkormányzati bérlakásban élnek, és ez az ingatlan szorul kis összegű felújításra. Magánszemélytől bérelt vagy nem tisztázott jogviszonyú lakás esetén nem áll módunkban támogatni a pályázatot.

A pályázat benyújtásának módja: a [email protected] email címre küldött, kitöltött pályázati adatlappal.

Határidő: 2020. szeptember 20. (vasárnap) éjfél

A pályázatnak az alábbi elemeket kell tartalmaznia:

  1. A segítségkérés részletes és pontos leírása
  2. A pályázó háztartás / család helyzetének leírása (pl. hányan élnek egy háztartásban)
  3. Fotó a felújítani kívánt helyiségről / lakrészről / lakásról
  4. Elérhetőség legalább egy hivatalos referencia személyhez (pl. családsegítő munkatársa, szociális munkás, polgármester, lelkész), aki jótáll a pályázóért

A hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A megpályázott támogatás maximális értéke: 500 000 Ft / háztartás

A nyertes pályázók a támogatást nem készpénzben, hanem ellenőrizhető és átlátható módon, a pályázott kiadásaikra célzottan kapják. A támogatás például, de nem kizárólagosan jelentheti

  • nyílászárók cseréjét;
  • tisztasági festést;
  • szigetelést;
  • fűtési, víz- és csatorna vagy villamosenergia rendszer vizsgálatát, javítását vagy a kialakításában való segítséget;
  • építőanyag, bútor vagy háztartási eszköz vásárlását;
  • építőipari szakember munkadíjának fedezését;
  • önkéntes szakmunka szervezését és koordinálását.

A pályázatokat a Habitat for Humanity Magyarország bírálja el, a döntésről a szervezet a támogatott pályázókat hivatalosan értesíti. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. A nem támogatott pályázókat nincs lehetőségünk külön értesíteni.

A nyertes pályázó (egyéni és háztartási szinten) egyúttal vállalja, hogy a Habitat for Humanity Magyarországgal együttműködik, a szervezet Támasz programról szóló kommunikációs tevékenységében részt vesz.

A pályázati adatlap letölthető ide kattintva.

A TÁMASZ program célja
A Habitat for Humanity Magyarország rengeteg olyan megkeresést kap magánszemélyektől, illetve a szociális ellátórendszer különböző intézményeitől, amelyek azonnali beavatkozást igényelnének. Gyakran a családoknak egy baleset vagy valamilyen káresemény miatt gyors segítségre lenne szükségük a lakhatatlanná vált ingatlanuk megjavításához vagy lakhatásuk megnyugtató rendezéséhez. A TÁMASZ program azért jött létre, hogy ezekre a megkeresésekre és krízishelyzetekre választ tudjunk nyújtani.

A program célcsoportja
A TÁMASZ programban elsősorban olyan gyerekes családoknak szeretnénk segíteni, akik saját tulajdonú ingatlanban vagy önkormányzati bérlakásban élnek, és ez az ingatlan olyan kárt szenvedett, vagy olyan műszaki állapotban van, amely veszélyezteti, esetleg el is lehetetleníti a lakás rendeltetésszerű, azaz méltó, biztonságos otthonként való használatát.

Kapcsolódó cikkek