fbpx

Családbarát Panzió a Baráthegyi Majorságban

2021. augusztus 03.

Az országban egyedülálló panzió átadásának lehettünk részesei június 24-én. A Szimbiózis Alapítvány család-, és fogyatékosság-barát panziót adott át Miskolcon, a Baráthegyi Majorságban, ahol mostantól a fogyatékos gyereket nevelő családok számára is elérhető lesz a kikapcsolódás. 

A Szimbiózis Alapítvány húsz éve működteti Miskolc-Diósgyőrben a Baráthegyi Majorságot, ami otthont és munkát ad számos fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességű embernek. A Habitat for Humanity Magyarország már évek óta segíti az Alapítvány munkáját: partnerünk, a Wienerberger Magyarország Zrt. révén, építőanyaggal tudjuk támogatni tevékenységeiket, építkezéseiket a Majorság területén.

2021. június 24-én egy olyan panziót adtak át, ami az országban egyedülálló. Fogyatékos gyermeket nevelő családok számára is elérhetővé teszi kikapcsolódást és a feltöltődést.

Ennek lehettünk mi is a részesei, támogatói, hiszen a most átadott Baráthegyi Családbarát Panzió és Élményparkot 17 ezer tégla és 17 ezer cserép adománnyal támogatta a Wienerberger Zrt. a Habitaton keresztül.

Kapcsolódó cikkek
Egy év után Szilviáék visszakapták a reményt

Egy év után Szilviáék visszakapták a reményt

„Vagy ételt rakok az asztalra, vagy a házat csinálom, vagy a csekkeket fizetem be.” – így írta le Szilvia a Fókusz riporterének tavaly szeptemberben a kilátástalan helyzetet, amibe a család került, miután 2020 augusztusában...

30 éve küzdünk az igazságosabb lakhatásért

30 éve küzdünk az igazságosabb lakhatásért

Budapest, 2021. október 5. – A Lakhatás világnapján, október 4-én mutatta be a Habitat for Humanity Magyarország a hazai lakhatási mozgalom elmúlt 30 éves történetét összefoglaló tanulmányát, amely egyben a szervezet Éves...