fbpx

Támogasd Támasz programunkat, hogy még több családnak segíthessünk!

A Habitat Támasz programja azért jött létre, hogy kis értékű, egyszerűnek tűnő, ám fontos felújításokban nyújtson segítséget. Támogass minket Te is a habitat.hu/tamasz linkre kattintva, hogy még több családnak segíthessünk! Mert a legkisebb segítség is számít!

A Habitat rengeteg olyan megkeresést kap magánszemélyektől, illetve a szociális ellátórendszer különböző intézményeitől, amelyek azonnali beavatkozást igényelnének. Gyakran a családoknak egy baleset vagy valamilyen káresemény miatt gyors segítségre lenne szükségük a lakhatatlanná vált ingatlanuk megjavításához vagy lakhatásuk megnyugtató rendezéséhez. A Támasz program azért jött létre, hogy ezekre a megkeresésekre és krízishelyzetekre választ tudjunk nyújtani.

Támogatom a Habitat munkáját!

 

1) Gondoltad volna, hogy valakinek egy rács jelenti a szabadságot?

Ibolya és Laci hallássérültek. Az újpesti városrehabilitációs program keretében átmenetileg egy olyan önkormányzati bérlakásba kellett költözniük, amelynek egyetlen, földszinti ablaka közvetlenül az utcára néz. Így nem érezték magukat biztonságban, spórolt pénzük pedig nem volt, hogy változtassanak a helyzeten. Ezért pályáztak Támasz programunkba, és a Habitat segítségével nem sokkal később rács került az ablakra. Így már nyugodtan alhatnak!

2) Összefogással minden támogatás nagy segítséggé válik!

Szilviáék házának tűzfala 2020 augusztusában leomlott, lakhatatlanná téve ezzel a ház jelentős részét. A háromgyerekes kisvaszari családnak az erejüket messze meghaladó segítségre van szüksége az újjáépítéshez. Ebben szerencsére a környékbeli települések, Szalatnak és Bikal polgármesterei, egy helyi kivitelező és a Habitat vállalati partnerei, a Wienerberger Zrt., valamint a Duna-Dráva Cement Kft. is részt vállaltak. Az újjápítési munkálatok koordinálása viszont egy külön odafigyelést és szakértelmet igénylő feladat. A Habitat Támasz programja ebben is segítséget tudott nyújtani a családnak.

A kisvaszari felújításról készült korábbi videóinkat az alábbi linkekre kattintva lehet megnézni:

3) Életet menthet, ha jókor, jó helyre érkezik a segítség!

Tímea családja Lentikápolnán él. A szülők nemrég szembesültek a problémával, hogy 7 gyerekükkel egy olyan házban laknak, ahol a falban futó villanyvezetékek teljesen tönkrementek, és gyakorlatilag életveszélyessé váltak. Ezeket – a szintén életveszélyes villanybojlerrel együtt – minél hamarabb cserélni kellett, a családnak viszont nem volt erre félretett pénze. Ezért pályáztak Támasz programunkba, a Habitat segítségével pedig egy helyi vállalkozó kicserélte, és újból biztonságossá tette az elektromos hálózatot.

Támogatom a Habitat munkáját!

A videók elkészítését a Samsung Magyarország támogatta; munkánkat egy #GalaxyS21 telefon biztosításával segítik.

Kapcsolódó cikkek