MUNKATÁRSAINK
orszagos igazgato

Szekér András

országos igazgató

Angol bölcsész és politológiai tanulmányok, illetve a vállalati szférában szerzett tapasztalat után, 2007-ben csatlakoztam a Habitat for Humanity-hez, hogy a tanulmányaim során és korábbi munkaköreimben tanultakat a nonprofit szférában is kipróbálhassam, és olyan munkát végezhessek, amit hasznosnak érzek. Az elmúlt években több területen is kipróbálhattam magam, 2013 januárja óta a Habitat országos igazgatójaként irányítom a csapat munkáját.


operativ vezeto

Koltai Luca

operatív vezető

Szociálpolitikus és Európa szakértő végzettséggel rendelkezem. A foglalkoztatáspolitika és fejlesztéspolitika területén projekttervezői, megvalósítói és szakpolitikai tapasztalatokra tettem szert mind önkormányzati, kormányzati mind civil területen. Emellett szociológiai kutatási gyakorlatot szereztem a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetben. 2012-ben csatlakoztam a Habitat csapatához, ahol kezdetben projekttervezéssel és pályázatírással foglalkoztam. Később lehetőségem nyílt elmélyíteni lakáspolitikai tapasztalataimat. Jelenleg kutatásokkal, lakhatási politikával és hajléktalan embereket segítő programokkal foglalkozom szervezetünknél. A Habitat számomra lehetőséget nyújt arra, hogy közvetlenül segítsek rászoruló embereken, miközben olyan szakpolitikai változásokért dolgozhatok, amelyek nagyon sok embert hozzásegítenek a biztonságos és megfizethető otthonhoz.


szakpolitikai munkatars

Kőszeghy Lea

szakpolitikai munkatárs

Szociológusként végeztem az ELTÉ-n, ugyanitt szereztem PhD-fokozatot 2011-ben. Településszociológiával és a lakhatási egyenlőtlenségek vizsgálatával foglalkozom elsősorban. 2010 óta dolgozom a Habitat for Humanity Magyarország lakáspolitikai munkatársaként. 2005 és 2011 között az MTA Kisebbségkutató Intézetében dolgoztam tudományos segédmunkatársként, egyúttal ellátva az Európai Alapjogi Ügynökség (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA) magyarországi információs pontjának koordinátori feladatait. Itt a romákat és Magyarországon élő migránsokat érintő lakhatási, területi egyenlőtlenségeket vizsgáltam. Szakértői munkát végeztem városrehabilitációs programokban és a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatási programjában. Emellett kutatásmódszertant és településszociológiát oktattam az ELTÉ-n és egyebek mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az ELTE Társadalomtudományi Kar Városi és Regionális Kutatóközpontja és más kutatócsoportok keretében a ’90-es évek vége óta vizsgáltam, vizsgálom a területi egyenlőtlenségek, területi fejlődés, lakáspiac, városfejlesztés- és tervezés, valamint a civil szervezetek szakpolitika-alakításban való részvéte témáit.


adomanyszervezo menedzser

Makádi Zsófia

adományszervező menedzser

Közgazdaságtudomány egyetemi és nemzetközi kommunikációs tanulmányokat folyattam, majd egy üzleti iskolában tanítottam marketinget és PR-t. Több mint 10 éve dolgozom civil szervezeteknek elsősorban forrásszervezési, pénzügyi és kommunikációs területeken. A Habitattal 2012-ben kerültem kapcsolatba és 2014-től adományszervezési feladatokat látok el: elsősorban magánadományozói és vállalati adományozói kapcsolatok kiépítésén dolgozom. Hálás vagyok, hogy a Habitatnál olyan programok mellé kereshetek szövetségeseket, amelyek emberek ezreinek segítenek lakhatási gondjaik megoldásában. Jó nap mint nap érezni az emberi összefogás erejét!


program koordinator

Rihay Zsuzsa

program koordinátor

Gépészmérnök-műszaki tanárként végeztem a Dunaújvárosi Főiskolán, ezután egy pár évig hőerőművekben dolgoztam, eközben megszereztem az energetikai szakmérnöki képesítést. 2001-ben váltottam a civil szektorra, először egy nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet ifjúsági nyelvi és vezetőképző programját koordináltam. 2004 óta dolgozom a Habitat for Humanity Magyarország munkatársaként, kezdetben PR/FR asszisztensként, majd önkénteskoordinátorként – jelenleg a programok lebonyolításáért vagyok felelős, ideértve a jogi, családkiválasztási/szociális, szervezési és néha műszaki kérdéseket is.


onkentes es partnersegi menedzser

Scheili Renáta

önkéntes- és partnerségi menedzser

Az ELTE bölcsészkarán végeztem magyar és angol szakon, 2008 óta dolgozom a Habitat for Humanity önkéntes- és adományozói koordinátoraként. Munkám a hozzánk érkező külföldi önkéntes csapatok szervezése, a kapcsolattartás korábbi önkénteseinkkel és adományozóinkkal, és egyéb kommunikációs feladatok. Önkénteseink lelkesedése és tettrekészsége nap mint nap inspirál, magam is rendszeresen önkénteskedem.


epitesvezeto

Molnár Levente

építésvezető

2005 nyarán kerültem a csapatba, mint építésvezető. Azóta több, mint 70 önkéntes csoporttal dolgoztam együtt, rengeteget tanulva az önkéntességről és az adni tudás és akarás szépségéről. Műszaki felmérések, lakás felújítási tanácsadás és egy komplex lakhatást segítő program jelentik a feladatkörömet az elmúlt években.


epitesvezeto

Kerekes Sándor

építésvezető

2005-ben végeztem a Debreceni Egyetem Műszaki Főiskolai Karán műszaki menedzser szakon. Azóta sok mindent kipróbáltam, de a Habitatnál találtam meg a helyem, ahol már 2007 óta dolgozom építésvezetőként, mert ebben a munkában rengeteg segítőkész és tenni akaró embert ismerhetek meg, akikkel közösen egy kicsit jobbá tehetjük a világot. Feleségemmel és Gergő fiammal jelenleg Vácon élek.


adminisztracios asszisztens Csurgo

Tüske Józsefné Évi

adminisztrációs asszisztens, Csurgó

2001-től a csurgói szervezet megalakulásától dolgozom a habitat munkatársaként. Előtte 19 évig egy helyi bankban voltam lakossági folyószámla ügyintéző. Miután létszámleépítés miatt munkanélkülivé váltam elvégeztem egy szoftverüzemeltetői tanfolyamot, a sikeres vizsga után pályáztam meg a meghírdetett adminisztratív állást.

Az előző munkám során is meghatározó volt számomra, hogy emberekkel foglalkozhattam, amely a mostani feladatköröm miatt még jobban előtérbe kerülhetett, mert a programokban részt vevő családokkal az építkezés, felújítás befejezése után is folyamatosan kapcsolatot tartok, különböző emberi sorsokat ismerhettem meg, ami színessé, érdekessé teszi munkámat, szívesen végzem a családgondozással összefüggő feladatokat is.


projekt menedzser

Szabó Andrea

projekt menedzser

Szociális munkásként végeztem az ELTE Társadalomtudományi karán. 2006-tól átmeneti szálláson esetkezelő szociális munkásként dolgoztam hajléktalan férfiakkal, miközben a szociálpolitikát hallgattam szintén az ELTE-n. 2008-tól pályázatkezelőként dolgoztam a Hajléktalanokért Közalapítványnál: a hajléktalanellátás fejlesztését szolgáló költségvetési keretösszeget juttattuk el a szolgáltatást nyújtó szervezetekhez. 2010 óta tagja vagyok a „Február Harmadika” Munkacsoportnak, mely szervezője a magyarországi hajléktalansággal kapcsolatos legjelentősebb adatfelvételnek. A Habitat for Humanity Magyarország munkatársaként 2014. óta látom el a Elsőként lakhatás/Housing First projekt projektmenedzseri feladatait. Nagy örömmel tölt el, hogy a hajléktalanságból kivezető enedszerutat biztosító programban dolgozhatok, melynek segítségével ismét otthonra találnak a részvevő hajléktalan emberek. Remélem, hogy ez a program szakpolitikai szinten megnyithatja az utat más hasonló kezdeményezések számára, mert sikerül igazolnunk, hogy a Elsőként lakhatás/Housing First szemlélet valóban hatásos és hatékony.


Intezmenyi Forrasszerzes Menedzser

Németh Bálint

Intézményi Forrásszerzés Menedzser

Kommunikációs alapképzést követően médiamunkásként kezdtem a vállalati szektorban, de pár év után ráébredtem, hogy csak olyan munkába tudom igazán belerakni magam, amit társadalmilag is hasznosnak érzek. A civil szférára váltottam, majd elkezdtem egy nemzetközi MPA-képzést, ami a business és az akadémiai tudást ötvözi, explicit célja a civil társadalom szerepének erősítése a közpolitikában. Az otthon biztosítása rengeteg ember számára küzdelem ma Magyarországon. Igazságos és befogadó lakáspolitikával ez másképp is lehetne. Röviden ezért kezdtem el lakáspolitikai érdekérvényesítéssel foglalkozni. A Habitathoz 2014 őszén csatlakoztam.